Joulukalkkunaa testaamassa
Kinkku on joulupöydän kunkku. Siihen ajatukseen taidan olla
kasvanut, vaikka en oikeasti edes syö sianlihaa muulloin kuin jouluna. Muslimimaasta
sianlihan saaminen on kuitenkin haastavaa. Ja sen aidon ja oikean suolatun
kinkun löytyminen on jo täysi mahdottomuus. Mutta kuka on sanonut, että jouluna
pitäisi syödä kinkkua? Monessa maassa valmistetaan kalkkunaa jouluaterialle.
Kävin Ikeassa katsastamassa, josko sinne olisi tullut jo
jouluun sopivia koristeita, valoja ja lahjapapereita. Olihan noita jonkin
verran. (Siitä toinen postaus, kunhan saan valittua sopivat kuvat.) Ikean ruokapuodissa
piipahdin ostamassa puolukkamehua, jotta voin sitä taas lämmitellä koleina
iltoina. Ruokapuodissa näin kylmäaltaassa palan savustettua kalkkunaa. Voisiko
sellainen toimia jouluaterialla? Ehkäpä. Muistan joskus viime vuonna
maistaneeni kyseistä tuotetta ja pitäneeni siitä. En kuitenkaan uskaltanut
jättää hankintaa sinne joulun aluspäiviin vaan päätin testata jo etukäteen.
Niinpä kylmäaltaasta lähti mukaani pala savustettua kalkkunaa.
Kotona aloin miettiä, että mitä sen kanssa voisi syödä.
Joululaatikoita en jaksanut alkaa tähän hätään väsätä. Ja toisaalta, jääkaappi
oli jo melko tyhjä, koska olen lähdössä ylihuomenna reissuun. Salaattitarvikkeita
jääkaapistani löytyy aina. Ja yksi ihana granaattiomena siellä myös odotteli
syöjäänsä. Niinpä päädyin tekemään kalkkunan kanssa vain lisukesalaatin. Kynttilä
piti tietenkin myös sytyttää, jotta pääsee oikeaan tunnelmaan. Sitten
testaamaan. Afiyet olsun! ( = Hyvää ruokahalua!)
Hmm… Jotakin tästä puuttuu… Ainiin, sinappi- ja
korppujauhokuorrutus tietenkin. Kuuluuko se kalkkunaan? Taisin odottaa jotakin
tuttua makua, joka muistuttaisi joulukinkkua. Suolaisuudessaan tämä savustettu
kalkkuna meni kyllä yli kinkun suolaisuudesta. Vähän turhan suolainen, mutta muuten
oikein maukas. Jotain vivahdetta jäin kaipaamaan. Voisikohan tähän kuitenkin
kokeilla sitä sinappia kaveriksi? Pitääpä huomenna testata.
Kommentit
Lähetä kommentti