Jouluruokaa tarjoo kunnon väki...


Flunssa on vienyt kaikki voimavarat ja pakottanut sängyn pohjalle. Viikon verran on flunssa vaivannut, mutta olen sinnikkäästi yrittänyt uskotella, että kyllä se tästä ohi menee. Olisi ollut syytä hiljentää tahtia heti ja aloittaa lepo. Mutta toisin tein ja nyt sitten on levättä ehkä pidemmän kaavan mukaan.

Perjantaina sain suomalaisia ystäviä kylään. Päätin, että tarjoan heille jouluisan ruokaelämyksen. Olin viikkoa aiemmin saanut ystävältäni Bulgariasta pienen palan kinkkua, jonka päätin tarjota ystävilleni ja rakentaa menun sen ympärille. (Ilmeisesti ulkosuomalaiset ovat unohtaneet, miltä kinkku maistuu, koska ystäväni luulivat minun tarjoavan Ikean savustettua kalkkunaa.) Pitkin viikkoa mietin, mitä tarjoaisin ja valmistelin onneksi hiukan etukäteen ruokia pakastimeen. Perjantaille jäi oikeastaan enää laatikoiden paistaminen, leiville lohitäytteen valmistaminen sekä salaattien tekeminen ja pöydän kattaminen. Ilman sen suurempia selittelyitä kuvat kertokoot.











Luumutuorejuustokakku on erityisesti yhden suomalaisen ystäväni suosikki, joten häntä ajatellen valmistin kakun. Loput kakusta lähetin vieraiden matkaan, säästäen yhden palan itselleni lauantaille aamuhetkeen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukortteja ja -lahjoja

Sydämellä koottu paketti