Ikean joulua (tai uuttavuotta) tutkimassa


Viime lauantaina kävin tutustumassa paikallisen Ikean jouluun. Tai oikeastihan kyse on uudestavuodesta täällä. Joulua ei vietetä, paitsi pienen pieni (0,2%) kristittyjen joukko ja ehkä jokunen länsimaalaisia vaikutteita saanut paikallinen. Turkkilaiset juhlivat uuttavuotta. Hämmentävää on nähdä selkeitä muovisia joulukuusia, koristetonttuja sekä jouluvaloja ja samalla vieressä on kyltti, jossa toivotetaan Mutlu yıllar! eli Hyvää uuttavuotta! 




Näyttää siltä, että joulusta on saatu vaikutteita, mutta kun sitä ei saa viettää, niin otetaan kuitenkin ne parhaat päältä. Ulkosuomalaisena jouluintoilijana en valita. Jos tällaisia vaikutteita ei olisi otettu, olisi joulun rakentaminen täällä huomattavasti vaikeampaa. Nyt se on tehty melko helpoksi koristeiden kannalta, mikäli vaan omaa makua miellyttäviä koristeita löytyy.
                                               
En ostanut tällä reissulla vielä mitään, mutta palaan varmasti ostosreissulle lähiaikoina. Katsotaan, mitä sitten tarttuu mukaan. Tässä kuitenkin muutama tunnelmapala jouluisesta, eikun uusivuotisesta (miten ihmeessä tuo taipuu?) Ikeasta.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Joulukortteja ja -lahjoja

Jouluruokaa tarjoo kunnon väki...

Sydämellä koottu paketti